Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ΧΩΡΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ

Κ
ατόπιν δικών σας αιτημάτων για ευκολότερη πρόσβαση στις πηγές που χρησιμοποιούνται στα άρθρα αυτού του ιστολογίου που κατά καιρούς λαμβάνουμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστολογίου «Αναζητώντας το Παράξενο», ο συνεργάτης και συντάκτης πολλών άρθρων του ιστολογίου τούτου Λεωνίδας Μανιάτης, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μία νέα σελίδα που θα ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτές σας τις επιθυμίες.
Έτσι σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την δημιουργία της Χωριοθήκης του «Αναζητώντας το Παράξενο» που πλέον είναι ανοικτή σε όλους τους αναγνώστες μας. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε παρατεθειμένα κατά σειράν αλφαβητική (με βάση το όνομα του έργου στο οποίο ανήκουν) όλα τα χωρία αρχαίων κειμένων που χρησιμοποιούνται στα διάφορα άρθρα αυτού του ιστολογίου, συνοδευόμενα από τα στοιχεία τους (όνομα έργου, όνομα συγγραφέα, αιώνας συγγραφής), από μετάφρασή τους, καθώς και από υπερσυνδέσμους που ανακατευθύνουν τον αναγνώστη στην ηλεκτρονική πηγή του αρχαίου κειμένου (κυρίως της Βικιθήκης της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia). Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, παρατίθενται επίσης και σελίδες στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να βρει εύκολα μεταφράσεις πάνω στο έργο του συγγραφέα κάποιων απ’ τα χωρία που παρατίθενται εκεί.

Για να επισκεφτείτε την Χωριοθήκη μας, χρησιμοποιείστε τον υπερσύνδεσμο αυτό ή επιλέξτε την σελίδα ΧΩΡΙΟΘΗΚΗ στο πάνω μέρος του ιστολογίου μας.